Elser
vandaag 9 mrt morgen 10 mrt vrijdag 11 mrt zaterdag 12 mrt zondag 13 mrt maandag 14 mrt dinsdag 15 mrt
Knielen op een Bed Violen
Jeugdliefdes Hans en Margje Sievez leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Beiden werken hard om het bedrijf gezond te houden, maar hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar houdt ze sterk. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert. Als Hans vervolgens een diepreligieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving. Hij raakt steeds meer in de ban van het geloof, waardoor de verschillen tussen de familieleden alleen maar groter worden. Terwijl Hans steeds verder in de macht van de sekte lijkt weg te glijden, kan Margje weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt. KNIELEN OP EEN BED VIOLEN is een aangrijpende liefdesgeschiedenis en een klassiek noodlotsdrama over twee mensen die zielsveel van elkaar houden. Een ontroerende film over liefde, geloof en het maken van keuzes.
#filmagenda
woensdag 9 mrt
15:00
(113')
KIDS: € 6.50
MATINEE: € 6.50
16:00
(113')
KIDS: € 6.50
MATINEE: € 6.50
17:30
(113')
STANDAARD: € 8.50
KIDS: € 6.50
19:00
(113')
STANDAARD: € 8.50
KIDS: € 6.50
20:30
(113')
STANDAARD: € 8.50
KIDS: € 6.50
Hail, Caesar! volgt een enkele dag in het leven van studiofixer Eddie Manix. Hij wordt geconfronteerd met een hele reeks problemen om op te lossen.
#filmagenda
woensdag 9 mrt
18:30
(106')
STANDAARD: € 8.50
KIDS: € 6.50
20:45
(106')
STANDAARD: € 8.50
KIDS: € 6.50
Het waargebeurde verhaal van Miss Shepherd (Maggie Smith), een excentrieke en koppige vrouw van onbekende afkomst die ‘tijdelijk’ haar oude busje parkeerde op de oprit van schrijver Alan Bennett (Alex Jennings) in Londen… en er vervolgens vijftien jaar lang bleef wonen. Gebaseerd op het gelijknamige boek en toneelstuk.
#filmagenda
woensdag 9 mrt
15:45
(104')
MATINEE: € 6.50
Amy is een Britse biografische documentaire uit 2015 over de overleden zangeres Amy Winehouse, geregisseerd door Asif Kapadia. De film ging in première op 16 mei op het Filmfestival van Cannes buiten competitie tijdens de Séances de minuit.
#filmagenda
woensdag 9 mrt
15:30
(127')
MATINEE: € 6.50
Compilatie van de serie over twee klunzige maar altijd positieve buurmannen. Aan de lopende band bedenken de vrienden nieuwe klus-ideeën om hun levens nog leuker en handiger te maken. Het resultaat liegt er niet om: met hun eigenzinnige geklus is niets in huis veilig en de ravage blijkt enorm. Vol goede moed zien de buurmannen dit als een mooie aanleiding voor een nieuwe klus en lossen ze de mankementen samen weer op!
#filmagenda
woensdag 9 mrt
15:15
(56')
KIDS: € 6.50
MATINEE: € 6.50
The Revenant is een meeslepende en intrigerende filmervaring, geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Een episch avontuur van één man over overleven en de buitengewone kracht van de menselijke geest. Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis wordt de legendarische avonturier Hugh Glass aangevallen door een beer en voor dood achtergelaten door zijn gezelschap. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen en wordt hij verraden door zijn vertrouweling John Fitzgerald. Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een strenge winter tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht om uiteindelijk verlossing te vinden.
#filmagenda
woensdag 9 mrt
16:30
(151')
MATINEE: € 6.50
19:45
(151')
STANDAARD: € 8.50
Oktober 1944, Auswitz-Birkenau. Saul Ausländer is een Joodse gevangene in het concentratiekamp en behoort tot het ‘Sonderkommando’, een groep joden die gedwongen de nazi’s helpen bij hun machinale uitroeiing. Deze groep leeft gescheiden van de andere gevangen. Saul werkt in het crematorium, waar hij in het lijk van een jongetje zijn zoon denkt te herkennen. Terwijl de andere leden van het Sonderkommando een plan smeden om in opstand te komen, besluit Saul het onmogelijke te proberen: het lichaam van zijn zoontje te redden van de vlammen van het crematorium en een rabbi te vinden om hem een Joodse begrafenis te geven. Zo hoopt Saul zijn zoontje een laatste eer te kunnen bewijzen. SON OF SAUL is het ambitieuze speelfilmdebuut van de Hongaarse regisseur László Nemes die de kijker op een bijzondere cinematografische manier in het hart van kamp Auschwitz-Birkenau stort. De film won op het filmfestival van Cannes vier prijzen waaronder de Grand Prix (2e prijs) en werd door de internationale pers overladen met lof.
#filmagenda
woensdag 9 mrt
21:15
(107')
STANDAARD: € 8.50