vandaag 26 aug morgen 27 aug zondag 28 aug maandag 29 aug dinsdag 30 aug woensdag 31 aug verwacht
Captain Fantastic
#release
release 1 september
In de prachtige bossen in het noordwesten van Amerika heeft Ben (Viggo Mortensen) zijn ideale wereld geschapen. Een perfecte plek voor zijn zes kinderen, ver weg van de hectiek en de sociale druk van het hedendaagse bestaan. De kinderen studeren en leren jagen. Het leven is puur en overzichtelijk. Tot een dramatische gebeurtenis het gezin doet besluiten de confrontatie met de buitenwereld aan te gaan. Met zowel heftige als hilarische gevolgen… Niet alleen Mortensen maakt grote indruk, maar ook de kinderen zijn stuk voor stuk verbluffende acteurs. Matt Ross werd onderscheiden als Beste Regisseur tijdens het programma ‘Un Certain Regard’ op het Filmfestival van Cannes.
#release
release 4 september
De 18-jarige Pablo is student aan een dansacademie en woont met zijn vader Juan (Sergio Hernandez, “Gloria”) in een arbeidersbuurt in Santiago. Zijn vader maakt lange dagen bij een mannequinfabriek en dat komt Pablo wel goed uit, want dan kan hij lekker zijn gang gaan. Hij houdt ervan zich te kleden in drag en komt graag in de gay clubs. Hij is verliefd op zijn jeugdvriend Felix, maar deze durft er niet voor uit te komen. In de buurt wordt Pablo vaak geplaagd en op een avond wordt hij nagezeten door twee bekenden en wordt zwaar mishandeld en belandt in coma in het ziekenhuis. Zijn vader is diep geschokt en komt erachter dat de verzekering nauwelijks iets vergoed. Juan wilde net investeren in de fabriek en moet nu de medische kosten betalen. Hij staat er alleen voor en merkt dat de maatschappij ook voor hem wreed is. Hij maakt een wanhopige keuze want hij wil dat er goed voor zijn zoon wordt gezorgd..
#release
release 15 september
The band you know. The story you don't.
Riphagen
#release
release 22 september
De beruchte Amsterdamse crimineel Andries ‘ Al Capone' Riphagen collaboreert tijdens de Tweede Wereldoorlog met de Duitsers. Riphagen wordt onmetelijk rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers, en waant zich hierbij onaantastbaar. Maar als hij een belangrijke verzetsgroep verraadt, opent de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd de jacht op hem.
Norma - Royal Opera House Live
#release
release 26 september
Bellini's klassieke bel canto opera zit vol met prachtige melodieën. Maar het is vooral bekend door Norma's verbluffende colloratuur pronkstuk, 'Casta diva'. Àlex Ollé, van het innovatieve Catalaanse theatergezelschap La Fura dels Baus, regisseert, en brengt zo een modern inzicht op dit tijdloos verhaal over liefde, rivaliteit en verraad, afspelend tegen een achtergrond vol oorlog, gevoerd door de extremisten van een fanatieke religieuze samenleving.
Tonio
#release
release 13 oktober
Op 23 mei 2010 wordt de 21-jarige Tonio van der Heijden door een auto geschept en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overlijdt. Het leven van zijn ouders, die hun zoon op de intensive care zien overlijden, verandert drastisch. Zijn bestaan laat een fantoompijn achter bij zijn ouders, die in alles om hen heen en in henzelf aan hem herinnerd worden. Ze rouwen, maar moeten ook proberen te voorkomen dat hun eigen levens in een neerwaartse spiraal van verdriet terechtkomen.
Cosi Fan Tutte - Royal Opera House Live
#release
release 17 oktober
Voor deze nieuwe productie van Mozarts opera over de 'nature of love', creëert regisseur Jan Philipp Gloger een rijke theatrale wereld als speelplaats voor deze eigenzinnige komedie, waar twee mannen elkaars vrouw proberen te winnen met een weddenschap. Don Alfonso - de poppenspeler van dit liefdesexperiment - is een theater regisseur die alle sets, rekwisieten en trucs gebruikt om nieuwe scenes te bedenken die de minnaars uitdagen.
Economie du Couple, L'
#release
release 27 oktober
Anastasia - Royal Opera House Live
#release
release 2 november
Een identiteit in crisis, een land in revolutie. Anastasia is een ballet over een van de grote historische mysteries van de 20e eeuw, en pas zeer recent opgelost. Op het hoogtepunt van de Russische Revolutie werd de keizerlijke familie geëxecuteerd, waarna plots een jonge vrouw opdook, schijnbaar een overlevende keizerlijke prinses: de Groot-Hertogin Anastasia. Bekend als 'Anna Anderson' kon ze zich haar verleden niet herinneren en werd ze gezien als een bedriegster. Velen wilden de afslachting en de Revolutie vergeten: velen geloofden, of hoopten, dat een prinses het zou overleven als een restant van de oude wereld. Als een van Kenneth MacMillan's eerste creaties als regisseur van The Royal Ballet in 1970, is Anastasia een dramatische en spookachtige verkenning van Anna's nachtmerrie van geheugen en identiteit. Met muziek van Tchaikovsky en de Roemeense componist Martin?, volgen we de evenementen die leiden naar de moord van een familie en de verwarde dromen, of haar herinneringen, van Anna/Aanastasia. Een krachtige, psychologische uitdaging voor de meeste ballerina's.
#release
release 10 november
Les Contes D'Hoffmann - Royal Opera House Live
#release
release 15 november
Gecreëerd door Academy Award-winnende filmregisseur John Schlesinger, brengt deze productie een 19e-eeuwse wereld vol romantiek, comedy, mysterie en dreiging, tot leven. Centraal in deze uitzonderlijke verhalen vol mechanische poppen, magische brillen, spookachtige stemmen en sensuele courtisanes staat de levendige fantasie van de dronken romantische poëet Hoffmann
The Nutcracker - Royal Opera House Live
#release
release 8 december
Kerstmis zou simpelweg Kerstmis niet zijn zonder The Nutcracker, gecreëerd door Peter Wright in 1984. Het is Kerstavond en Herr Drosselmeyer de magiër neemt zijn jonge nichtje Clara mee op een fantasierijk avontuur waar de tijd zweeft, de woonkamer verandert in een groot slagveld, en waar een magische tocht hen meeneemt naar het Land van Sneeuw en uiteindelijk naar het Koninkrijk van Lekkernijen. Tchaikovsky's schitterende muziek, het prachtige feestelijk kerstdecor en de meeslepende dansen, inclusief een prachtige pas de deux tussen de Suikerboon Fee en haar Prins, zorgt ervoor dat deze Notenkraker de kerstervaring bij uitstek is
Il Trovatore - Royal Opera House Live
#release
release 21 januari
Il trovatore is een van de grote opera's van de Romantiek, een verhaal over passie en bloed, liefde en wraak, ramp en moord. De atmosferische en poëtische vertaling van regisseur David Bösch, plaatst het verhaal van passie tegen de achtergrond van oorlog. Vuur en sneeuw in het landschap schreeuwen de wreedheid én de liefde van het verhaal: soldaten en zigeuners botsen, een moeder onthult het vreselijke geheim en twee mannen zijn betrokken in een dodelijk gevecht om een vrouw. Het beroemde Zigeuner Koor is slechts één van de hoogtepunten uit Verdi's exceptionele muziek, die de veranderende emoties in het drama vangt door gepassioneerde liefdesduetten, vurige solo's en meeslepende refreinen.
Woolf Works - Royal Opera House Live
#release
release 8 februari
Het pionierende literaire werk van Virginia Woolf is de inspiratie voor de multi-award-winnende choreograaf Wayne McGregor, met zijn briljante triptiek voor The Royal Ballet. McGregor staat al lang vooraan in het ballet, met samenwerkingen over de hele artistieke wereld. In dit alom geprezen werk combineert hij thema's van drie van Woolf's mijlpalen - Mrs Dalloway, Orlando en The Waves - met elementen van haar brieven, essays en dagboeken. De geprezen Britse componist Max Richter (Infra, Sum en Recomposed by Max Richter: Vivaldi, The Four Seasons) creëert speciale elektronische en live muziek voor dit ballet.
The Sleeping Beauty - Royal Opera House Live
#release
release 28 februari
Deze geliefde klassieker combineert het beste van klassiek ballet, met al haar charmes en virtuositeit, fantastische muziek en getalenteerde dansers. Als eerste gechoreografeerd op Tchaikovsky's muziek door Marius Petipa in Rusland in 1890, heeft The sleeping beauty mooie ensembles, solo's, inclusief de Rose Adagio wanneer Prinses Aurora haar huwelijkskandidaten ontmoet en natuurlijk de feestelijke dansen voor de vrolijke bijeenkomst van prins en prinses. De originele decorontwerpen van Oliver Messell zijn bewaard en geüpdatet voor deze productie van Peter Farmer. De rijke interpretatie van de barokke rijkdom in het koninklijke hof, de panoramische reis van de prins naar het begroeide paleis en de kleurrijke personages in dit beroemde sprookje, maakt deze sleeping beauty tot een spektakel als geen ander.
Madama Butterfly - Royal Opera House Live
#release
release 30 maart
Madama Butterfly is een opera met betoverende muziek en een hartverscheurend verhaal van een liefhebbende jonge geisha die wordt achtergelaten door haar Amerikaanse echtgenoot. Sopraan Ermonela Jaho zingt de titelrol voor het eerst in Covent Garden, in de prachtige productie van Moshe Leiser en Patrice Caurier. De exotische beeldspraak van de Nagasaki setting is geïnspireerd door het 19e-eeuwse Westerse geromantiseerde beeld van Japan. Puccini's muziek brengt de ochtendvogels tot leven, het ritueel van een bruiloft en de verleiding door marine officier B.F. Pinkerton (gezongen door de jonge tenor Marcelo Puente) van zijn jonge, onschuldige bruid. Tot bekende momenten hoort de gepassioneerde aria Un bel dì (een mooie dag), wanneer de achtergelaten Cio-Cio-San aan haar dromen terug denkt.
Jewels - Royal Opera House Live
#release
release 11 april
The Dream / Symphonic Variations / Marguerite and Armand
#release
release 7 juni
The Dream is Ashtons bewerking van Shakespeare's losbandige komedie waar een bosgeest verwoestend, gewapend met een liefdesdrank, te werk gaat. Symphonic Variations was Ashtons eerste werk in 1946 en een van de eerste van het gezelschap dat uitgevoerd werd op het gigantische hoofdpodium van het Royal Opera House. En tot slot, Marguerite en Armand. Dit is Ashtons bewerking van het welbekend verhaal van Alexandre Dumas fils, bekend door Verdi's opera La traviata. Ashton creëerde dit aangrijpende ballet voor Margot Fonteyn en Rudolf Nureyev in 1963.
Otello - Royal Opera House Live
#release
release 28 juni
Otello is Verdi's gepassioneerde bewerking van Shakespeare's grote tragedie vol jaloezie, deceptie en moord, leunend op de krachten van het Orkest van het Royal Opera House, het Royal Opera Chorus en een fantastische line-up. Speciale hoogtepunten zijn onder andere Otello en Desdemona's meeslepende liefdesduet en Desdemona's aangrijpende Willow Song en het Avé Maria