Elser

Op 8 maart Internationale Vrouwendag wordt er extra aandacht geven aan vrouwen in de wereld en in Nederland, en ook natuurlijk in Arnhem.

 

Op papier hebben mannen en vrouwen in veel landen dezelfde rechten. Maar in de praktijk zijn vrouwen nog steeds slechter af. Daarom wordt er op Internationale Vrouwendag aandacht besteed aan de positie van vrouwen. Vrouwen zijn vaker slachtoffer van huiselijk of seksueel geweld, gedwongen huwelijken, gedwongen prostitutie, genitale verminking of gedwongen abortus. De armste wereldbevolking bestaat voor 70 procent uit vrouwen. Zij verdienen slechts 10 procent van het totale wereldinkomen, terwijl ze 2/3 van alle werkuren voor hun rekening nemen.

HALAM GELDI (van regisseur Erhan Kozan, met Miray Akay, Tunç Oral, Melisa Celayir) is een maatschappelijk, emancipatorisch betrokken film over meisjes en vrouwen.

De film speelt zich af in Akincilar, een dorp op Noord-Cyprus, waar mensen uit verschillende culturen samenleven en waar beschavingen met elkaar zijn vergroeid. Het gaat over drie dertienjarige meisjes uit Diyarbakir. We zijn, op enige afstand, getuige van het drama van de jonge meisjes en van het leven van hun kinderen, die als gevolg van de familiebanden tussen de partners gehandicapt ter wereld komen.

Na afloop van de film zal er een debat plaatsvinden in aanwezigheid van Fatma Koser Kaya (Tweede Kamerlid D66).

Kaarten voor deze speciale vertoning worden aan de kassa verkocht.